5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Ruletes

Biskvīta rulete ar šokolādes glazūru

Sastāvdaļas

Mīklai
cukurs - 125 g
4 olas
milti - 125 g

Sīrupam
cukurs - 125 g
ūdens - 150 ml
rums - 2 ēd.k.

Glazūrai
piens - 2 ēd.k.
sviests - 50 g
cukurs - 3 ēd.k.
kakao - 2 ēd.k.

džems - 200 g

Pagatavošana

Katliņā saputo olas ar cukuru.

Liek katliņu karstā ūdens peldē un intensīvi puto 5-8 minūtes, līdz olu masa trīskāršojusies. Svarīgi olu masu nepārkarsēt, lai nesarautu kunkuļos. Masas temperatūrai nevajadzētu pārsniegt 38°C.

Noceļ katliņu no karstās ūdens peldes un turpina putot, līdz masa atdziest.

Atdzesētajai masai pakāpeniski iesijā miltus un samaisa mīklu.

Cepamajā formā klāj cepampapīru un lej mīklu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15 minūtes, līdz zeltaini brūns. Pirmās 10 minūtes nedrīkst virināt cepeškrāsns durtiņas, citādi biskvīts nepacelsies un izskatīsies saplacis.

Izcepto biskvītu ar visu cepampapīru sarullē un ļauj atdzist.

Tikmēr pagatavo sīrupu.

Ūdenī izšķīdina cukuru, pielej rumu, uzvāra un atdzesē.

Atrullē ruleti, noņem cepampapīru un pārsmērē ar sīrupu.

Tad smērē džemu, atstājot apmēram 2 cm platas malas nenoklātas.

Uzmanīgi sarullē ruleti, un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Pagatavo glazūru.

Katliņā lej pienu, pievieno sviestu un karsē, līdz sviests izkusis.

Pievieno cukuru, kakao un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa sabiezējusi.

Pārsmērē ruleti un liek ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Ruletes | Pievienoja: egro (22.12.2019)
Skatījumu skaits: 654 | Atslēgvārdi: Ruletes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0