5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Ruletes

Biskvīta rulete ar vārīto iebiezinātā piena krēmu un šokolādes glazūru

Sastāvdaļas

Mīklai
4 olas
cukurs - 100 g
milti - 40 g
kartupeļu ciete - 40 g
dažas pilītes vaniļas ekstrakta

Krēmam
vārītais iebiezinātais piens - 200 g
sviests - 250 g
dažas pilītes vaniļas ekstrakta

Dekorēšanai 
tumšā šokolāde - 100 g
saldais krējums - 30 ml

Pagatavošana

Atdala olu dzeltenumus, pievieno cukuru un saputo. 

Pievieno vaniļas ekstraktu, samaisa.

Miltus sajauc ar cieti, iesijā olu masā un samaisa.

Olu baltumus saputo stingrās putās un lēnām iecilā mīklā.

Plātī klāj cepampapīru, ietauko un lej mīklu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15-20 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Izcepto biskvītu sarullē un atdzesē.

Pagatavo krēmu.

Sviestu saputo stingrās putās.

Turpinot putot, pakāpeniski pievieno vārīto iebiezināto pienu, dažas pilītes vaniļas ekstrakta un saputo viendabīgu masu.

Atdzesētajam biskvītam noņem cepampapīru, smērē krēmu un sarullē.

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu, samaisa viendabīgu masu. Pārlej ruleti un pārkaisa ar sarīvētu šokolādi. Liek uz stundu ledusskapī sastīvēt.

Kad šokolādes glazūra sastīvējusi, ar atlikušo krēmu dekorē ruleti un liek vēl uz stundu ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Ruletes | Pievienoja: egro (20.10.2018)
Skatījumu skaits: 1103 | Atslēgvārdi: Ruletes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0