Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Ruletes |
Sastāvdaļas Biskvītam Krēmam Glazūrai Sīrupam Pagatavošana Cepam biskvītu. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un saputo gaisīgā masā. Miltus sajauc ar kakao, iesijā olu masā un samaisa. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā. Plātī klāj cepampapīru, lej mīklu un izlīdzina. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 9 minūtes. Izcepto biskvītu sarullē un ļauj atdzist. Tikmēr pagatavo krēmu. Kukurūzas cietei uzlej 20 ml piena un samaisa. Katliņā lej atlikušo pienu, pievieno cukuru karsē, līdz cukurs izkusis un piens sāk vārīties. Tad, nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā lej kukurūzas cieti un karsē līdz masa sabiezējusi. Liek katliņu aukstā ūdens peldē un atdzesē. Saputo sviestu, pievieno kakao pulveri, brendiju un puto. Nepārtraucot putot, lēnām lej atdzesēto piena masu un puto, līdz veidojas viendabīgs krēms. Pagatavo sīrupu Ābolu sulai pieber cukuru, uzvāra, līdz cukurs izkusis un atdzesē. Atrullē biskvītu, noņem cepampapīru un aplaista ar atdzesēto ābolu sīrupu. Pārsmērē krēmu un sarullē ruleti. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno sviestu un samaisa, līdz veidojas viendabīga glazūra. Nedaudz padzesē un ar silikona konditorejas otiņu smērē uz ruletes. Liek uz 8-10 stundām ledusskapī sastīvēt un ievilkties. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 605 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |