Sastāvdaļas
3 olas
cukurs - 4 ēd.k.
milti - 3 ēd.k.
1 citrons
biezpiens - 200 g
saldais krējums - 125 g
aprikožu ievārījums
Pagatavošana
Atdala olu dzeltenumus.
Dzeltenumiem pievieno 2½ karotes cukura, labi saputo.
Olu baltumiem pievieno ½ ēdamkaroti cukura, šķipsnu sāls un saputo stingrās putās.
Olu dzeltenumu masā ierīvē viena citrona miziņu, pakāpeniski iesijā miltus un samaisa. Tad pievieno saputotos baltumus un lēnam iecilā mīklā.
Cepamajā formā klāj cepampapīru, lej mīklu un izlīdzina.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 8-9 minūtes.
Cepeškrāsni nevirināt, jo tad biskvīts nelabojami sakritīsies.
Tikmēr sakuļ saldo krējumu ar karoti cukura. Liek klāt caur sietiņu izberztu biezpienu un samaisa. Pievieno ½ citrona sulu un samaisa viendabīgu masu.
Kad biskvīts izcepies, ņem to laukā, gāž uz galda un sarullē. Pārklāj ar dvielīti un ļauj atdzist.
Tad noņem cepampapīru, klāj pa visu biskvītu biezpiena masu, pārsmērē aprikožu ievārījumu un sarullē.
Liek uz paplātes, dekorē pēc patikas un liek uz stundu ledusskapī sastīvēt.
Lai labi garšo!
|