Sastāvdaļas
burkāni — 300 g
olas — 3 gab.
brūnais cukurs - 250 g
sarīvēta apelsīna miziņa
milti— 65 g
šokolāde garnēšanai
aprikožu džems
Pagatavošana
Notīra burkānus un sablendē putriņā.
Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un saputo.
Tad iesijā miltus, sablendētos burkānus, pierīvē apelsīna miziņu un samaisa.
Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā.
Cepamajā formā klāj cepampapīru, lej mīklu un izlīdzina.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180ºC apmēram 15 minūtes. Biskvīta gatavību pārbauda, iedurot tajā ar koka irbulīti. Biskvīts ir izcepies, ja mīkla pie kociņa nav pieķērusies.
Izceptajam biskvītam noņem cepampapīru, tad pārklāj ar aprikožu džemu un sarullē.
Kad rulete atdzisusi, karstā ūdens peldē izkausē šokolādi un pārlej ruleti. Liek uz stundu ledusskapī sastīvēt.
Lai labi garšo!
|