Sastāvdaļas
Biskvītam
sviests - 2 ēd.k.
piens - ¼ glāze
milti - ¾ glāzes
cepamais pulveris - 1 tējk.
cukurs - 3 ēd.k.
sāls - ¼ tējk.
3 olas
3 olas dzeltenumi
Krēmam
1 citrons
2 apelsīni
sarīvēta citrona miziņa - 1 ēd.k.
sarīvēta apelsīna miziņa - 1 ēd.k.
cukurs - 2/3 glāzes
3 olas
sviests - 50 g
Pagatavošana
Cep biskvītu.
Katliņā uzkarsē pienu ar sviestu (gandrīz līdz vārīšanās t°).
Saputo 3 olas, 3 olu dzeltenumus un cukuru.
Samaisa cepamo pulveri, sāli, miltus un pievieno saputoto olu masai, lēnām iecilā.
Pāris karotes iegūtās masas pieliek uzkarsētajam pienam, samaisa. Pēc tam lej klāt olu masai un visu sajauc.
Cepamajā pannā klāj cepamo papīru, lej mīklu pannā, izlīdzina.
Uzkarsē cepeškrāsni un cep ruleti 190°C apmēram 10-15 minūtes, līdz virspuse kļūst zeltaini brūna.
Gatavojam pildījumu.
Uzvāra ½ glāzi citrusu sulu, cukuru, sviestu un miziņas.
Saputo 3 olas un, nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā lej karstajā citrusu sulā, uzvāra. Vāra vēl apmēram 5 minūtes, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē. Nosedz trauku ar pārtikas plēvi (lai neuzrauj plēvi) un atdzesē.
Biskvītu pārziež ar krēmu un sarullē. Liek vismaz uz stundu ledusskapī atdzesēties.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!
|