5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Ruletes

Rulete no rudzu miltiem un ar biezpiena krēmu

Sastāvdaļas
 
Biskvītam
3 olas
cukurs - 3 ēd.k.
rudzu milti - 3 ēd.k.
kukurūzas ciete - 1 ēd.k.
medus - 1 ēd.k.
atdzesēts ūdens - 1 ēd.k.
šķipsniņa sāls
šķipsniņa citronskābes
 
Krēmam
biezpiens - 200 g
skābais krējums - 200 g
cukurs - 3 ēd.k.
vaniļas cukurs - 1 pac.
ūdens - 50 ml
želatīns - 2 tējk.
 
brūnie cepumi dekorēšanai
iebiezināts piens ar cukuru dekorēšanai
 
Pagatavošana
 
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
 
Olu dzeltenumiem pievieno 2 ēdamkarotes cukura un saputo. Tad pievieno medu, ūdeni un vēlreiz saputo. Iesijā miltus, cieti un samaisa.

Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, citronskābi un saputo. Tad pieber 1 ēdamkaroti cukura un saputo stingrās putās. Pievieno mīklai un lēnām iecilā.

Cepamajā pannā klāj cepampapīru un lej mīklu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 15-20 minūtes.
 
Izcepto biskvītu vēl siltu sarullē.
 
Tikmēr pagatavo krēmu.
 
Biezpienam pievieno skābo, cukuru, vaniļas cukuru un saputo.

Želatīnam uzlej 50 ml ūdens un ļauj uzbriest. Tad izkausē karstā ūdens peldē un nedaudz atdzesē.
 
Izkausēto želatīnu pievieno biezpiena masai un samaisa.  Liek uz 15 minūtēm ledusskapī nedaudz sastingt.
 
Atdzesētajam biskvītam noņem cepampapīru, smērē biezpiena krēmu un sarullē. Virsu pārlej ar iebiezināto pienu un pārkaisa ar sasmalcinātiem brūnajiem cepumiem. Liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Ruletes | Pievienoja: egro (31.05.2019)
Skatījumu skaits: 752 | Atslēgvārdi: Ruletes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0