Sastāvdaļas
olas - 6 gab.
milti - 100 g
cukurs - 180 g
kakao - 60 g
Pildījumam
saldais krējums - 4 ēd.k.
sviests - 4 ēd.k.
šokolāde - 150 g
Pagatavošana
Atdala olu dzeltenumus, pievieno cukuru un saputo.
Miltiem pieber kakao, rūpīgi sajauc, pievieno saputotajiem olu dzeltenumiem un samaisa.
Olu baltumus saputo stingrās putās un lēnām iecilā mīklā.
Klāj pannā cepamo papīru, lej mīklu un vienmērīgi izlīdzina.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 20 minūtes, gatavību pārbauda ar kociņu. Nepārcepiet biskvītu, būs grūti sarullēt.
Izcepto biskvītu noņem no pannas un, vēl siltu, sarullē ar visu cepamo papīru. Atstāj dzesēties.
Tikmēr pagatavo pildījumu.
Šokolādi salauž gabaliņos, pievieno saldo krējumu, sviestu un, nepārtraukti maisot, karsē karstā ūdens peldē, līdz šokolāde izkususi un veidojas viendabīga masa.
Atrullē izcepto ruleti, uzmanīgi noņem cepamo papīru, smērē pildījumu un sarullē ruleti.
Dekorē ar pūdercukuru, rīvētu šokolādi un sasmalcinātiem riekstiem.
Lai labi garšo!
|