5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Ruletes

Vasarīga burkānu rulete ar biezpiena krēma pildījumu

Sastāvdaļas

Biskvītam
3 olas
milti - 3 ēd.k.
kartupeļu ciete - 3 ēd.k.
cukurs - 90 g
sviests - 30 g
šķipsniņa sāls
4 vidēji burkāni

Pildījumam
biezpiens - 200 g
saldais krējums - 150 ml
cukurs - 7 tējk.
sarīvēta citrona miziņa no ° citrona

Mērcei
apelsīnu sula no viena citrona - 100 ml
kartupeļu ciete - 1 ēd.k.
cukurs - 3 tējk.

Pagatavošana

Cep biskvītu.

Burkānus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Liek uz pannas, pievieno sviestu un pasautē apmēram 15 minūtes.

Atdala olu dzeltenumus, pievieno cukuru un saputo. Pievieno miltus, kartupeļu cieti un labi samaisa.

Pievieno burkānus un samaisa.

Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, saputo stingrās putās un lēnām iecilā mīklā.

Plātī klāj cepampapīru, lej mīklu un izlīdzina.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15 minūtes.

Izcepto biskvītu sarullē, pārsedz ar dvielīti un ļauj atdzist.

Tikmēr izvāra mērci un pagatavo pildījumu.

Mērcei. Izspiež apelsīnu sulu, pievieno kartupeļu cieti, cukuru un samaisa. Liek uz mazas uguns un karsē, līdz masa sabiezējusi. Atdzesē.

Pildījumam. Saldajam krējumam pievieno cukuru un saputo. Biezpienu sablendē, pievieno sarīvētu citrona miziņu, putukrējumu un labi samaisa.

Atdzesētajam biskvītam noņem papīru, pārsmērē pusi mērces un virsū klāj biezpiena pildījumu. Sarullē ruleti un pārsmērē ar atlikušo apelsīnu mērci. Liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Ruletes | Pievienoja: egro (19.09.2018)
Skatījumu skaits: 754 | Atslēgvārdi: Ruletes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0