5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Sāļie pīrāgi

Biezpiena pīrāgs ar žāvētu šķiņķi un sīpollokiem

Sastāvdaļas

4 porcijām

Mīklai
biezpiens - 100 g 
milti - 100 g
sviests - 100 g
1 olas dzeltenums
šķipsniņa sāls

Pildījumam
biezpiens - 140 g
1 olas baltums
piens - 4 ēd.k.
žāvēts šķiņķis - 150 g
sīpolloki
citronu sula - 1 ēd.k.

Pagatavošana

Sviestu sagriež nelielos gabaliņos, iesijā miltus, pievieno sāli un saberž drupačās. 

Tad pievieno biezpienu, samaisa.

Beigās pievieno olas dzeltenumu un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Pagatavo pildījumu.

Biezpienam pievieno pienu, citrona sulu, olas baltumu un samaisa.

Šķiņķi sagriež nelielos gabaliņos. Sagriež sīpollokus.

Ietauko cepamās formiņas.

Mīklu sadala četrās daļās, liek cepamajās formiņās, veido maliņas.

Liek virsū sagriezto šķiņķi, pārkaisa ar lociņiem un pārklāj ar biezpiena masu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 35 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Sāļie pīrāgi | Pievienoja: egro (16.05.2018)
Skatījumu skaits: 826 | Atslēgvārdi: Sāļie pīrāgi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0