5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Sāļie pīrāgi

Drupačpīrāgs ar kūpinātu lasi un puravu

Sastāvdaļas

Mīklai
sviests - 180 g
milti - 350 g
šķipsniņa sāls
auksts ūdens - 3 ēd.k.

Pildījumam
kūpināts lasis - 300 g
skābs krējums - 200 g
1 puravs
4 olas
dilles
pipari
sauja zemesriekstu

Pagatavošana

Aukstu sviestu sagriež nelielos gabaliņos, iesijā miltus, sāli un saberž drupačās. 

Pielej aukstu ūdeni, samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 20 minūtēm ledusskapī.

Divas trešdaļas no atdzesētās mīklas izrullē, klāj ietaukotā cepamajā formā un veido maliņas. Mīklu sadursta ar dakšiņu, klāj virsū cepampapīru, uzber pupas vai speciālās granulas.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 10 minūtes.

Tikmēr pagatavo pildījumu.

Lasi sagriež nelielos gabaliņos. 

Puravu sagriež ripiņās.

Olām pievieno krējumu, sāli, piparus un sakuļ. Beigās pievieno smalki sagrieztas dilles un samaisa.

Izceļ no cepeškrāsns cepamo formu, noņem cepampapīru ar pupiņām un kārto laša gabaliņus, purava ripiņas. Visu pārlej ar krējuma masu. 

Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep 200 grādos 5 minūtes. Tad pārkaisa ar atlikušajām mīklas drupačām, sasmalcinātiem zemesriekstiem un cep 180°C vēl 20 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Sāļie pīrāgi | Pievienoja: egro (11.05.2018)
Skatījumu skaits: 816 | Atslēgvārdi: Sāļie pīrāgi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0