5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Sāļie pīrāgi

Kēkss ar zaļiem zirnīšiem un cīsiņiem

Sastāvdaļas

olas - 3 gab.
sviests - 100 g
piens - 100 ml
cukurs - 2 ēd.k.
sāls - ½ tējk.
milti - 200 g
cepamais pulveris - 1½ tējk.
saldēti zaļie zirnīši - 200 g
cīsiņi - 100 g
cietais siers - 100 g

Pagatavošana

Izkausētam un atdzesētam sviestam pievieno olas, pielej pienu un sakuļ viendabīgā masā.

Uz smalkās rīves sarīvē sieru. Cīsiņus sagriež plānās šķēlītes.

Miltiem pieber cukuru, sāli, cepamo pulveri un sajauc. Tad pievieno sarīvēto sieru, cīsiņus, zirnīšus (var neatlaidināt) un samaisa. Beigās pievieno sakulto sviesta masu un sajauc mīklu.

Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190°C apmēram 40 minūtes.

Izcepto kēksu atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies.

Lai labi garšo!

Kategorija: Sāļie pīrāgi | Pievienoja: egro (26.04.2020)
Skatījumu skaits: 405 | Atslēgvārdi: Sāļie pīrāgi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0