5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Sāļie pīrāgi

Kišs ar spinātiem un šķiņķi

Sastāvdaļas

Mīklai 
kliju milti - 225 g
sviests - 110 g
auksts ūdens - 3-5 ēd.k.
sāls - ¼ tējk.

Pildījumam
spināti
šampinjoni
šķiņķis
tomāti
2 olas
piens - 200 ml
siers - 100 g

Pagatavošana

Miltus sajauc ar sāli, pievieno aukstu sviestu un saberž drupačās. Pielej aukstu ūdeni un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo pildījumu.

Sagriež šķiņķi, šampinjonus un apcep. Spinātus applaucē ar karstu ūdeni un nosusina. Tomātus sagriež šķēlītēs.

Atdzesēto mīklu izrullē, klāj cepamajā formā un veido maliņas. Pamatu sadursta ar dakšiņu, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C desmit minūtes.

Uz izceptā pamata kārtām liek spinātus, šķiņķi, sēnes, tomātus. Olas sakuļ ar pienu, pārlej pildījumu un pārkaisa ar sarīvētu sieru. Liek cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 25-30 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Sāļie pīrāgi | Pievienoja: egro (14.10.2019)
Skatījumu skaits: 1103 | Atslēgvārdi: Sāļie pīrāgi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0