Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Sāļie pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Pagatavošana Miltus sajauc ar sāli, pievieno, gabaliņos sagrieztu sviestu, un saberž drupačās. Pielej ledaini aukstu ūdeni un samīca mīklu. ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Tikmēr sagatavo pildījumu. Rozīnēm uzlej siltu ūdeni un ļauj uzbriest. Mīkstam sviestam pievieno sarīvētu citrona miziņu, sarīvētu ingveru, sarīvētu muskatriekstu un samaisa viendabīgu masu. Laša fileju pārgriež uz pusēm. Vienu filejas gabalu pārkaisa ar melnajiem pipariem un sāli. Pārsmērē ar pagatavoto sviesta masu, pārbārsta ar uzbriedinātajām rozīnēm un liek virsū otru filejas gabalu. Izrullē atdzesēto mīklu, apmēram 3 mm biezu plāksni. Pārsmērē ar sakultiem olu dzeltenumiem, liek virsū laša fileju, aizloka un saspiež mīklu. Plātī klāj cepampapīru, liek pīrāgu. Pārsmērē ar sakultu olas dzeltenumu un 6-8 vietās virsu viegli iegriež ar nazi, lai izcepto pīrāgu būtu vienkāršāk sagriezt porcijās. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 20-25 minūtes, līdz zeltaini brūns. Izcepto pīrāgu pasniedz ar piparmētru mērci. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1044 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |