5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Sāļie pīrāgi

Sāļais pīrāgs ar kāpostiem un malto gaļu

Sastāvdaļas

3 olas
milti - 200 g
sviests - 100 g
siers - 70 g
skābais krējums - 2 ēd.k.
māltā gaļa - 400 g
svaigi kāpoposti - 400 g
saldais krējums - 200 ml
sāls 
melnie pipari

Pagatavošana

Sākumā pagatavo mīklu.

Miltiem pievieno sviestu, ½ tējkaroti sāls un saberž drupačās.

Tad pievieno skābo krējumu un samīca mīklu.

Izrullē mīklu, klāj ietaukotā cepamajā formā un veido maliņas. Liek uz 20 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo pildījumu.

Liek pannā malto gaļu un apcep. Pievieno salmiņos sagrieztus kāpostus, sāli, piparus pēc garšas un sautē vēl apmēram 15 minūtes.

Izņem no ledusskapja cepamo formu, liek pildījumu un izlīdzina.

Olās sakuļ ar saldo krējumu, sarīvētu sieru, sāli un pārlej pildījumu.

Liek cepamo formu uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 40 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Sāļie pīrāgi | Pievienoja: egro (26.08.2018)
Skatījumu skaits: 1000 | Atslēgvārdi: Sāļie pīrāgi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0