5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Sāļie pīrāgi

Siera mīklas pīrāgs ar maltās gaļas pildījumu

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 200 g
sviests - 80 g
cietais siers - 150 g
auksts ūdens - 2 ēd.k.
šķipsniņa piparu
sāls - ½ tējk.

Pildījumam
maltā gaļa - 400 g
ķirbis - 400 g
1 sīpols
2 daiviņas ķiploka
sarīvēta ingvera sakne - ½ tējk.
sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Aukstu sviestu sagriež gabaliņos.

Miltus sajauc ar sāli un pipariem, pievieno sviestam un saberž drupačās.

Pierīvē sieru un samīca viendabīgu masu.

Pielej ledaini aukstu ūdeni, samīca mīklu un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo pildījumu.

Nomizo ķirbi, izņem sēklas un sagriež nelielos gabaliņos.

Samaļ gaļu, liek uz pannas, pievieno ķirbjus, sasmalcinātu sīpolu, ķiploku, sāli, piparus un apcep.

Atdzesēto mīklu sadala divās daļās un izrullē.

Vienu izrullēto mīklas plāksni klāj cepamajā formā, veido maliņas.

Apceptajai gaļas masai pievieno sasmalcinātu ingveru, samaisa un liek uz mīklas.

Klāj virsū otro mīklas plāksni, saspiež maliņas un virsu vietām sadursta ar dakšiņu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 40-45 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Sāļie pīrāgi | Pievienoja: egro (21.05.2018)
Skatījumu skaits: 701 | Atslēgvārdi: Sāļie pīrāgi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0