Sastāvdaļas
Mīklai
milti - 300 g
sviests - 150 g
šķipsna rīvēta muskatrieksta
labi kūstošs siers - 130 g
1 olas baltums
Pildījumam
saldēti zaļie zirnīši - 200 g
5 olas + 1 olas dzeltenums
skābs krējums - 200 ml
šķipsna sāls
mocarella siers - 250 g
ēšanai gatavas garneles - 200 g
paltusa fileja - 300 g
Pagatavošana
Iesijā bļodā miltus, pierīvē muskatriekstu, sviestu un sieru. Visu samīca mīklu, ietin pārtikas plēvē un liek uz 1 stundu ledusskapī.
Izrullē atdzesēto mīklu un klāj to formā ar noņemamām malām. Liek virsū gabalu cepamā papīra, uz kura savukārt uzber pupiņas vai kādus putraimus.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15 minūtes – līdz mīkla zem papīra jau nedaudz apcepusies. Papīru ar pupiņām noņem un pamatni nosmērē ar sakultu olas baltumu, sevišķi aizdrīvējot plaisas, ja tādas radušās. Vēl uz 5 minūtēm liek krāsnī, tad izņem un noliek malā.
Atkausē zaļos zirnīšus. Sakuļ olas ar krējumu un sāli.
Liek uz pīrāga pamatnes zirnīšus, pusi no mocarellas siera, saplūkātu gabaliņos, garneles un gabalos sagrieztu zivs fileju. Visu pārlej ar olu masu un pārliek ar atlikušo mocarellu.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30 minūtes – līdz ola sarecējusi.
Pasniedz siltu.
Šo pīrāgu var gatavot kā vienu lielu gabalu vai arī nelielās formiņās uzcept atsevišķas porcijas. Tādā gadījumā uz pusi jāsamazina cepšanas laiks.
Lai labi garšo!
|