Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Sāļie pīrāgi |
Spinātu-vistas sāļais pīrāgs
Sastāvdaļas
kārtainā bezrauga mīkla - 500 g 5 olas - 4 pildījumam + 1 smērēšanai vistas fileja - 900 g spināti sviests - 100 g sāls, pipari, vistas garšvielas Pagatavošana Vistas filejai pievieno garšvielas un vāra gatavu. Atdzesē. Spinātus applaucē verdošā ūdenī, uzreiz izņem ārā un noskalo ar aukstu ūdeni. Šādi tie nezaudē krāsu.
Vistas gaļu sagriež mazos gabaliņos.
Izvāra olas, sasmalcina.
Spinātus nosusina un sasmalcina.
Sarīvē aukstu sviestu.
Pagatavo olu-spinātu pildījumu. Sajauc olas ar spinātiem, pievieno mazliet sāls, piparus, pusi sviesta (50 gr). visu sajauc.
Vistas pildījumam sajauc vistu ar garšvielām un atlikušo sviestu. Kārtaino mīklu sadala 3 daļās, katru izveltnē atbilstoši veidnes diametram tā, lai paliek uzlocītas maliņas. Liek vistas pildījumu.
Pārsedz ar otru izveltnēto mīklas daļu, tā maliņas saspiež kopā ar iepriekšējā mīklas slāņa maliņām.
Šī - iekšējā mīklas slāņa vietā parasti izmanto sāļās pankūkas ( jo viens iekšējais kārtainās mīklas slānis vēl izcepsies, bet ja tie būs vairāki, ir risks iegūt jēlu viduci) veido cik slāņu vien vēlas. Virsū liek olu-spinātu pildījumu, veidojot uzkalniņu.
Pildījumu pārsedz ar atlikušo izveltnēto mīklu, saspiež maliņas. no mīklas atgriezumiem izgriež rotājumus. Viducī obligāti uztaisa caurumiņu - atveri, pa kuru izplūst karstam tvaikam . Tas palīdzēs arī mūsu iekšējam mīklas slānim izcepies. Pārsmērē ar sakultu olu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 45-50 minūtes.
Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 409 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |