Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Sāļie pīrāgi |
Spinātu-vistas sāļais pīrāgs
Sastāvdaļas
kārtainā bezrauga mīkla - 500 g 5 olas - 4 pildījumam + 1 smērēšanai vistas fileja - 900 g spināti sviests - 100 g sāls, pipari, vistas garšvielas Pagatavošana Vistas filejai pievieno garšvielas un vāra gatavu. Atdzesē. ![]() Spinātus applaucē verdošā ūdenī, uzreiz izņem ārā un noskalo ar aukstu ūdeni. Šādi tie nezaudē krāsu.
![]() Vistas gaļu sagriež mazos gabaliņos.
![]() Izvāra olas, sasmalcina.
![]() Spinātus nosusina un sasmalcina.
![]() Sarīvē aukstu sviestu.
![]() Pagatavo olu-spinātu pildījumu. Sajauc olas ar spinātiem, pievieno mazliet sāls, piparus, pusi sviesta (50 gr). visu sajauc.
Vistas pildījumam sajauc vistu ar garšvielām un atlikušo sviestu. ![]() Kārtaino mīklu sadala 3 daļās, katru izveltnē atbilstoši veidnes diametram tā, lai paliek uzlocītas maliņas. Liek vistas pildījumu.
![]() Pārsedz ar otru izveltnēto mīklas daļu, tā maliņas saspiež kopā ar iepriekšējā mīklas slāņa maliņām.
Šī - iekšējā mīklas slāņa vietā parasti izmanto sāļās pankūkas ( jo viens iekšējais kārtainās mīklas slānis vēl izcepsies, bet ja tie būs vairāki, ir risks iegūt jēlu viduci) veido cik slāņu vien vēlas. ![]() Virsū liek olu-spinātu pildījumu, veidojot uzkalniņu.
Pildījumu pārsedz ar atlikušo izveltnēto mīklu, saspiež maliņas. no mīklas atgriezumiem izgriež rotājumus. Viducī obligāti uztaisa caurumiņu - atveri, pa kuru izplūst karstam tvaikam . Tas palīdzēs arī mūsu iekšējam mīklas slānim izcepies. Pārsmērē ar sakultu olu. ![]() Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 45-50 minūtes.
![]() ![]() Lai labi garšo!
![]() | |
Skatījumu skaits: 375 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |