Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Sāļie pīrāgi |
Sastāvdaļas sviests - 50 g Pagatavošana Miltiem pievieno gabaliņos sagrieztu, aukstu sviestu, šķipsniņu sāls un saberž drupačās. Tad pakāpeniski pievieno ledaini aukstu ūdeni, samīca mīklu un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Nomizo sīpolus un sagriež pusgredzenos. Šķiņķi sagriež nelielos gabaliņos. Pannā lej eļļu, ber sagrieztos sīpolus, šķiņķi, pievieno sāli, piparus, un apcep zeltaini brūnus, apmēram 10-15 minūtes. Olas sakuļ ar krējumu, pievieno apceptajai sīpolu masai, pievieno ķimenes, 2 ēdamkarotes miltu un samaisa. Izrullē mīklu, klāj cepamajā formā, veido maliņas un sadursta ar dakšiņu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15 minūtes. Tad lej uz izceptā mīklas pamata pildījumu, pārkaisa ar sarīvētu sieru, liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl apmēram 25-30 minūtes. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 807 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |