Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas |
Sastāvdaļas milti - 400 g Pagatavošana Miltus sajauc ar sāli, pievieno sviestu un saberž drupačās. Sakuļ vienu olu, pievieno miltu drupačām un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Tikmēr nomizo ķirbi un sagriež gabaliņos. Ber katliņā, pievieno nedaudz ūdens un sautē, līdz ķirbji mīksti. Izvārītos ķirbjus sablendē. Izrullē mīklu, klāj cepamajā formā, veido maliņas un pamatu sadursta ar dakšiņu. Uzklāj cepampapīru un uzber pupiņas vai grūbas. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15 minūtes. Tikmēr pagatavo pildījumu. Ķirbju biezenim pievieno cukuru, vaniļas cukuru, kanēli, saldo krējumu un saputo viendabīgu masu. Beigās iesijā kukurūzas cieti un samaisa. Izņem no cepeškrāsns izcepto mīklas pamatu, noņem cepampapīru ar smagumu, lej pildījumu, liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep apmēram 50-55 minūtes. Izcepto pīrāgu 10 minūtes atdzesē izslēgtā cepeškrāsnī, tad atdzesē istabas temperatūrā un liek uz 4-5 stundām ledusskapī. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 723 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |