5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Apelsīnu siera kūka

Sastāvdaļas

Pamatam
šokolādes cepumi - 100 g
sviests - 80 g

Pildījumam
4 olas
Maskarpone siers - 500 g
saldais krējums - 100 ml
cukurs - 100 g
apelsīnu sula - 50 ml
sarīvēta apelsīnu miziņa - 1 ēd.k.
apelsīnu liķieris - 1 ēd.k.
kukurūzas ciete - 2 ēd.k.

Pagatavošana

Sasmalcina cepumus, pievieno izkausētu sviestu un samaisa.

Cepamajā formā ar noņemamām malām klāj cepampapīru, klāj cepumu masu un viegli pieblietē.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175°C apmēram 10 minūtes.

Tikmēr pagatavo pildījumu.

Olām pievieno cukuru, saldo krējumu, apelsīnu sulu, liķieri un nedaudz uzputo ar putojamo slotiņu. 

Tad pievieno Maskarpone sieru, cieti un vēlreiz visu viegli saputo.

Lej pildījumu uz izceptā cepumu pamata, liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep apmēram stundu. Tad izslēdz cepeškrāsni, atver durtiņas un ļauj kūkai stundu lēnām atdzist. Pēc tam kūku pilnībā atdzesē un liek uz vairākām stundām ledusskapī sastīvēt.

Atdzesēto kūku izceļ no cepamās formas, dekorē ar apelsīnu šķēlītēm, šokolādi un fizāļiem.

Lai labi garšo!

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (15.12.2018)
Skatījumu skaits: 1765 | Atslēgvārdi: Siera kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0