5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Ātrā siera kūka no Selgas cepumiem

Sastāvdaļas
 
Selgas cepumi - 2 pac.
sviests - 200 g
Mascarpone siers - 500 g
2 olas
iebiezinātais piens ar cukuru - 1 kārbiņa
ievārījums (jāņogu želeja vai cita) - 300 g
 
Garnēšanai
tumšā šokolāde - 100 g
saldais krējums - 40 ml
 
 
Pagatavošana
 
Sasmalcina cepumus.

Izkausē sviestu.
 
Sasmalcinātajiem cepumiem pievieno sviestu, samaisa viendabīgu masu. 
 
Klāj cepamajā forma ar noņemamām malām, vispirms ieklājot ar cepamo papīru.

Mascarpone sieram pievieno olas, iebiezināto pienu un puto apmēram piecas minūtes, līdz veidojas viendabīga krēmīga masa. 

Uz cepumu pamata klāj ievārījumu un izlīdzina.

Tad uz ievārījuma kārtas lej saputoto siera krēmu.
 
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 35-40 minūtes. Tad izslēdz cepeškrāsni, pārklāj kūku ar foliju un atstāj cepeškrāsnī vēl uz pusstundu, lai tā lēnām atdziest.
 
Tad izņem kūku no cepeškrāsns un pilnībā atdzesē. Kūka var likties mazliet pašķidra, bet pilnīgi atdziestot tā sastīvēs.

Garnē torti.
 
Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu un maisa, līdz veidojas viendabīga masa. Pārlej torti un liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (17.01.2021)
Skatījumu skaits: 476 | Atslēgvārdi: Siera kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0