5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Baltās šokolādes siera torte

Sastāvdaļas

Pamatam
cepumi - 150 g
sviests - 75 g
kakao - 2 ēd.k.
pūdercukurs - 50 g

Pildījumam
baltā šokolāde - 200 g
Mascarpone siers - 600 g
pūdercukurs - 75 g
rīvēta miziņa no ½ apelsīna
rīvēta miziņa un sula no ½ citrona
vaniļas esence - ½ tējk.
2 olas

Dekorēšanai
tumšā šokolāde

Pagatavošana

Cepumus sasmalcina, pievieno kakao, pūdercukuru un samaisa.

Beigās pievieno izkausētu sviestu un samaisa.

Klāj tortes formā ar noņemamām malām, veido nelielu maliņu un nedaudz pieblietē. Liek uz 20 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo pildījumu.

Balto šokolādi sasmalcina un izkausē karstā ūdens peldē.

Mascarpone sieram pievieno pūdercukuru, olas, sarīvētu citrona miziņu, sarīvētu apelsīna miziņu, citrona sulu, vaniļas esenci un labi saputo. Beigās pielej izkausēto šokolādi un vēlreiz saputo, līdz veidojas viendabīga masa.

Siera pildījumu klāj uz cepumu pamatnes, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 30-35 minūtes. 

Kad torte izcepusies, izslēdz cepeškrāsni un atstāj turpat uz stundu lēnām atdzist. Tad izņem no cepeškrāsns, pilnībā atdzesē, izņem no cepamās formas un liek uz 8 stundām ledusskapī. 

Atdzesēto torti dekorē ar sarīvētu šokolādi.

Lai labi garšo! 

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (16.03.2018)
Skatījumu skaits: 876 | Atslēgvārdi: Siera kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0