Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas |
Sastāvdaļas Mīklai Virskārtai Pagatavošana Cep biskvītu. Krēmsieram pievieno pienu, izkausētu sviestu un saputo viendabīgu masu. Pievieno olu dzeltenumus un samaisa. Miltus sajauc ar cieti, sāli, iesijā masā un samaisa. Olu baltumus saputo ar cukuru stingrās putās un lēnām iecilā mīklā. Cepamās formas apakšu aptin ar foliju, uzliek virsū folija loksni, liek uzkarsētā cepeškrāsnī, karstā ūdens peldē un cep 160°C apmēram 70-80 minūtes. Cepot ūdens peldē biskvīts izcepsies vienmērīgāk. Izslēdz cepeškrāsni, atver durtiņas un lēnām atdzesē izcepto biskvītu. Kad biskvīts atdzesēts, pagatavo virskārtu. Želatīnam uzlej aukstu ūdeni un ļauj uzbriest. Maskarpone sieram pievieno skābo krējumu un saputo. Tad pievieno karstā ūdens peldē izkausētu balto šokolādi un samaisa. Uzsilda apelsīnu sulu, pievieno uzbriedināto želatīnu un izšķīdina. Pielej siera masai un vēlreiz visu saputo. Klāj uz biskvīta un vienmērīgi izlīdzina. Karstā ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi, pievieno saldo krējumu un samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Pārlej siera masu un ar dakšiņu veido rakstu. Liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt. Pirms pasniegšanas dekorē ar apgrauzdētām mandelēm. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 641 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |