5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Kazas siera kūka gardēžiem

Sastāvdaļas

Pamatnei
Selgas cepumi - 180 g 
sviests - 60 g 

Pildījumam
mīkstais kazas siers - 375 g
cukurs -125 g 
vaniļas cukurs - 1 paciņa
1 citrons (miziņa un sula no ½ citrona)
olas - 6 gab.
milti - 3 ēd.k. 

Pagatavošana

Gatavo kūkas pamatni. 
Cepumus sablendē, līdz iegūst smalkas drupačas. Izkausē sviestu, pievieno cepumiem un samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. 

Iegūto masu ber cepamajā formā, izlīdzina un pieblietē. 

Gatavo pildījumu. 

Kazas sieram pievieno cukuru, vaniļas cukuru, citrona miziņu, citronu sulu un maisa līdz veidojas viendabīga, krēmīga masa. 

Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Olas dzeltenumus pakāpeniski pievieno siera masai un samaisa.

Olbaltumus saputo stingrās putās un iecilā siera masā. Liek pildījumu uz kūkas cepumu pamata. 

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 40 minūtes. Izslēdz cepeškrāsni, bet kūku vēl 15 minūtes atstāj cepeškrāsnī. 

Izcepto kūku atdzesē un liek ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo! 

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (01.12.2018)
Skatījumu skaits: 635 | Atslēgvārdi: Siera kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0