5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Ķirbja siera kūka ar šokolādes glazūru

Sastāvdaļas

Biskvītam
šokolādes cepumi - 250 g
sviests - 60 g
1 ola

Pildījumam
ķirbja biezenis - 300 g
biezpiens 9% - 400 g
3 olas
cukurs - 1 glāze
vaniļas cukurs - 1 pac.
kartupeļu ciete - 2 ēd.k.

Glazūrai
tumšā šokolāde - 100 g
saldais krējums - 60 ml
sviests - 50 g

rieksti dekorēšanai

Pagatavošana

Pagatavo ķirbja biezeni.

Lai iegūtu 300 g ķirbja biezeņa, vajadzēs apmēram 600-700 g svaiga ķirbja. Ķirbi nomizo, sagriež gabaliņos, ber uz plāts, pārkaisa ar kanēli un šķipsniņu muskatrieksta. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 30 minūtes.

Izceptos ķirbja gabaliņus liek blenderī un sablendē.

Sasmalcina cepumus, pievieno olu, izkausētu sviestu un samaisa.

Klāj cepamajā formā, veido maliņu un sadursta ar dakšiņu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 10 minūtes. 

Pagatavo pildījumu.

Biezpienam pievieno olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru un saputo.

Pievieno ķirbja biezeni un samaisa.

Pievieno kartupeļu cieti un samaisa.

Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā biezpiena masā.

Lej pildījumu uz izceptā biskvīta, liek cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 45-50 minūtes.

Izslēdz cepeškrāsni, atver durtiņas un ļauj 15 minūtes lēnām atdzist. Tad izceļ no cepeškrāsns un stundu atdzesē.

Kad kūka atdzisusi, pagatavo glazūru.

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu, sviestu un karsē, līdz veidojas viendabīga masa. Nedaudz padzesē, pārsmērē kūku, pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem un liek uz 8 stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (18.11.2018)
Skatījumu skaits: 718 | Atslēgvārdi: Siera kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0