Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas |
Sastāvdaļas Pamatam Pildījumam Mērcei Pagatavošana Miltus sajauc ar pūdercukuru un cepamo pulveri. Pievieno aukstu sviestu un saberž drupačās. Tad pievieno olu dzeltenumus, vienu ēdamkaroti auksta ūdens un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Pagatavo pildījumu. Iesijā miltus un samaisa. Olu baltumus saputo stingrās putās un lēnām iecilā biezpiena pildījumā. Cepamajā formā klāj cepampapīru, izrullē mīklu un klāj cepamajā formā. Lej pildījumu un izlīdzina. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 35-40 minūtes. Izcepto kūku 10 minūtes atdzesē izslēgtā cepeškrāsnī, tad izņem no cepeškrāsns un atdzesē pilnībā. Pagatavo mērci. Brūklenēm uzber cukuru, samaisa. Uzlej 200 ml ūdens, liek uz uguns un vāra. Kad sāk vārīties, noputo un turpina vārīt apmēram 5-7 minūtes. Gatavo mērci atdzesē. Griežam atdzesēto kūku gabaliņos un pasniedzam ar brūkleņu mērci. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 600 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |