5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Maiga itāliešu kūka ''Svešzemniece''

Sastāvdaļas

cepumi ''Dāmu pirkstiņi'' - 200 g
sviests - 150 g
cukurs - 200 g
Rikotta siers - 500 g
vaniļas cukurs - 2 tējk.
kakao - 2 ēd.k.
2 olu dzeltenumi
rums vai liķieris cepumu apmērcēšanai
šokolāde dekorēšanai

Pagatavošana

Gatavo krēmu.

Sviestam pievieno cukuru un saputo viendabīgu masu.

Tad pievieno Rikotta sieru un vēlreiz visu saputo.

Krēmu sadala trīs daļās. Pirmajai krēma daļai pievieno kakao un labi samaisa. Otrajai daļai pievieno vaniļas cukuru un samaisa. Trešajai daļai pievieno 2 olu dzeltenumus un saputo.

Kēksa formā klāj pārtikas plēvi.

Cepumus apmērcē rumā un kārto formā.

Smērē vaniļas krēma kārtu, virsū klāj kakao krēma kārtu un beigās olu krēma kārtu.

Kārto virsū cepumus un pārklāj ar pārtikas plēvi. Liek uz 8 stundām ledusskapī sastīvēt.

Kad torte sastīvējusi, izceļ torti no formas, uzmanīgi noņem plēvi un dekorē ar sarīvētu vai izkausētu šokolādi.

Lai labi garšo!

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (19.06.2018)
Skatījumu skaits: 868 | Atslēgvārdi: Siera kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0