5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Mango siera kūka

Sastāvdaļas

Pamatam
milti - 250 g
sviests - 120 g
1 ola
šķipsniņa sāls
kakao - 1 ēd.k.
ūdens - 2 ēd.k.

Pildījumam
Maskarpone siers - 250 g
biezpiens - 250 g
saldais krējums (33%) - 300 g
mango biezenis - 150 ml
cukurs - 200 g
želatīns - 20 g

Virskārtai
mango biezenis - 1 glāze
cukurs - 50 g
želatīns - 7 g

Pagatavošana

Aukstu sviestu sagriež mazos gabaliņos. Miltus sajauc ar kakao, sāli, pievieno sviestu un saberž drupačās. Tad pievieno olu, divas ēdamkarotes ledaini auksta ūdens un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Cepamajā formā ar noņemamām malām (26 cm) klāj atdzesēto mīklu, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 25-30 minūtes. Izcepto tortes pamatu atdzesē.

Pagatavo biezpiena pildījumu. Želatīnam uzlej apmēram 50 ml auksta ūdens un ļauj uzbriest. 

Mango biezenim pievieno cukuru un karsē, līdz cukurs izkusis. Noņem no uguns, pievieno uzbriedināto želatīnu un samaisa, līdz želatīns izkusis. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Biezpienam pievieno Maskarpone sieru un saputo. Tad pievieno atdzesēto mango masu un samaisa. Saldo krējumu saputo stingrās putās, pievieno biezpiena masai un samaisa. Klāj uz atdzesētā biskvīta pamata un liek uz stundu ledusskapī sastīvēt.

Pagatavo mango želeju virskārtai. Želatīnam uzlej aukstu ūdeni un ļauj uzbriest. 

Mango biezenim pievieno cukuru un karsē, līdz cukurs izkusis. Noņem no uguns, pievieno uzbriedināto želatīnu un labi samaisa, līdz želatīns izkusis. Atdzesē līdz istabas temperatūrai, lej uz biezpiena pildījuma un vienmērīgi izlīdzina. Liek ledusskapī uz pāris stumdām sastīvēt. Dekorē ar ogām un šokolādi.

Lai labi garšo!

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (06.05.2018)
Skatījumu skaits: 966 | Atslēgvārdi: Siera kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0