Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas |
Sastāvdaļas upenes, mellenes (svaigas vai ievārījums) 450 g Pamatnei Krēmam Mērcei Pagatavošana Sagatavo tortes pamatni. Tortes formā ar noņemamām malām klāj cepamo papīru. Malas ietauko ar sviestu. Cepumus sadrupina ar nazi vai virtuves kombainā. Sviestu izkausē pievieno sadrupinātajiem cepumiem un samaisa. Klāj veidnē, pieblietē un liek ledusskapī. Pagatavo krēmu. Uz cepumu pamatnes klāj siera krēmu un izlīdzina. Liek kūku uz 3 stundām ledusskapī. Gatavo ogu mērci. Svaigas ogas noskalo un liek katliņā. Uzlej 175 ml ūdens un pieber pūdercukuru. Visu uzkarsē un vāra uz lēnas uguns apmēram 7-8 minūtes. Kukurūzas cieti samaisa ar 25 ml auksta ūdens un pievieno ogu mērcei. Samaisa un izslēdz liesmu. Ja mērces gatavošanai izmanto ogu ievārījumus, tad rīkojas līdzīgi, tikai nepievieno cukuru. Griežam torti gabaliņos, pārlej ar ogu mērci un cienājamies. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 516 | |
Komentāru kopskaits: 0 | |