5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Maskarpone siera kūka ar ogu mērci

Sastāvdaļas

upenes, mellenes (svaigas vai ievārījums) 450 g
pūdercukurs 200 g
ūdens 200 ml
kukurūzas milti 1 ēdamkarote

Pamatnei
cepumi Selga - 250 g 
sviests - 85 g

Krēmam
saldais krējums - 300 ml
pūdercukurs - 100 g
maskarpone siers - 500 g
1 rīvēta citrona miziņa
vaniļas cukurs - 1 tējkarote

Mērcei
upenes, mellenes (svaigas vai ievārījums) - 450 g
pūdercukurs - 200 g
ūdens - 200 ml
kukurūzas milti - 1 ēd.k.

Pagatavošana

Sagatavo tortes pamatni.

Tortes formā ar noņemamām malām klāj cepamo papīru. Malas ietauko ar sviestu. 

Cepumus sadrupina ar nazi vai virtuves kombainā. Sviestu izkausē pievieno sadrupinātajiem cepumiem un samaisa. Klāj veidnē, pieblietē un liek ledusskapī.

Pagatavo krēmu.
Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru. Putojot pievieno vaniļas cukuru un rīvētu citrona miziņu. Saputoto saldo krējumu samaisa ar svaigo sieru.

Uz cepumu pamatnes klāj siera krēmu un izlīdzina. Liek kūku uz 3 stundām ledusskapī.

Gatavo ogu mērci.

Svaigas ogas noskalo un liek katliņā. Uzlej 175 ml ūdens un pieber pūdercukuru. Visu uzkarsē un vāra uz lēnas uguns apmēram 7-8 minūtes. Kukurūzas cieti samaisa ar 25 ml auksta ūdens un pievieno ogu mērcei. Samaisa un izslēdz liesmu. Ja mērces gatavošanai izmanto ogu ievārījumus, tad rīkojas līdzīgi, tikai nepievieno cukuru.

Griežam torti gabaliņos, pārlej ar ogu mērci un cienājamies.

Lai labi garšo!

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (24.10.2020)
Skatījumu skaits: 516 | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0