5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Melleņu siera kūka bez cepšanas

Sastāvdaļas

Pamatam
sasmalcināti ''Selgas'' cepumi - 3 glāzes
sviests - 6 ēd.k.

Pildījumam
Mascarpone siers - 225 g
pūdercukurs - 1 glāze
vaniļas cukurs - 2 tējk.
saldais krējums - 225 ml
mellenes - 300 g
cukurs - 150 g

Pagatavošana

Sākumā savāra mellenes ar cukuru. Ber katliņā mellenes, pievieno cukuru un karsē uz nelielas uguns apmēram 15-20 minūtes. Gatavo masu atdzesē.

Blenderī sasmalcina cepumus, pievieno izkausētu sviestu un labi samaisa.

Cepamajā formā klāj cepumu masu un nedaudz pieblietē.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175°C apmēram 10-12 minūtes.

Izcepto cepumu pamatu atdzesē.

Pagatavo pildījumu.

Mascarpone sieram pievieno pūdercukuru un saputo.

Saputo saldo krējumu, pievieno siera masai un samaisa. Klāj uz atdzesētā cepumu pamata un pārlej ar atdzesētajām mellenēm. Liek uz 4 stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (22.03.2018)
Skatījumu skaits: 1649 | Atslēgvārdi: Siera kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0