5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Ricotta pīrāgs ar zemenēm

Sastāvdaļas

Mīklai
sviests - 200 g
pūdercukurs - 100 g
milti - 300 g
mandeļu milti - 100 g
2 olas
kanēlis - 1 tējk.
šķipsniņa sāls

Pildījumam
1 ola
Ricotta siers - 250 g
cukurs - 50 g
svaigas vai saldētas zemenes - 150 g
pūdercukurs - 60 g

Pagatavošana

Miltus sajauc ar mandeļu miltiem, pūdercukuru. kanēli un sāli.

Pievieno gabaliņos sagrieztu, aukstu sviestu un saberž drupačās.

Pievieno olas un samīca mīklu. Ja mīkla sanāk drupačaina pielej tējkaroti ledaini auksta ūdens.

Ietin mīklu pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

2/3 atdzesētas mīklas izrullē, klāj cepamajā formā, veido maliņas. Pamatu sadursta ar dakšiņu, klāj virsū cepampapīru un uzber pupiņas smagumam.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15 minūtes.

Pagatavo pildījumu.

Ricotta sieram pievieno olu, cukuru un saputo.

Ja izmantojiet saldētas zemenes, iepriekš atlaidina, pievieno pūdercukuru un saspaidiet ar dakšiņu. Notecina lieko sulu. Svaigas zemenes vienkārši sagriež gabaliņos.

Izcepto pamatu nedaudz padzesē, noņem smagumu un cepampapīru. Klāj Ricotta masu, izlīdzina un liek virsū zemenes. 

Izrullē atlikušo mīklu, sagriež apmēram centimetru platās sloksnēs un klāj uz zemeņu kārtas, lai veidojas restīte.

Liek cepeškrāsnī un cep vēl 30 minūtes.

Izcepto pīrāgu pilnībā atdzesē.

Lai labi garšo!

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (19.05.2018)
Skatījumu skaits: 790 | Atslēgvārdi: Siera kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0