Sastāvdaļas
Pamatnei
cepumi - 100 g
brūnais cukurs - 1 ēd.k.
izkausēts sviests - 2 ēd.k.
Pildījumam
krēmsiers (Mascarpone) - 250 g
pūdercukurs - 90 ml
kukurūzas ciete - 1½ ēd.k.
vaniļas cukurs - ½ ēd.k.
1 ola
skābs krējums - 50 ml
Dekorēšanai
1 liels ābols
½ tējk. kanēļa
1 ēd.k. pūdercukura
50 ml sasmalcinātu valriekstu
Pagatavošana
Bļodiņā sasmalcina cepumus. Izkausē sviestu un pielej sasmalcinātajiem cepumiem. Pievieno cukuru un kārtīgi samaisa.
Ieziež ar sviestu pannu ar noņemamām malām, apmēram 14 cm diametrā un klāj cepumu masu.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175°C apmēram 7-10 min.
Kamēr groziņš cepas, putojamā traukā saputo krēmsieru un pievieno tam pūdercukuru, kukurūzas cieti un vaniļas cukuru. Pēc tam pievieno olu un saputo vēlreiz. Iemaisa skābo krējumu.
Otrā bļodā nomizo un sagriež smalkās šķēlītēs ābolus. Pārkaisa ar kanēli un pūdercukuru. Apviļā, lai garšvielas sasūcas.
Siera kūkas pildījumu ielej izceptajā groziņā un pāri kārto sagatavotās ābolu šķēlītes. Ja vēlas, pārkaisa arī ar sasmalcinātiem valriekstiem.
Cep 175°C apmēram 50 min, līdz kūka kļuvusi stingra.
Izcepto kūku atdzesē un uz nakti noliek ledusskapī.
Lai labi garšo!
|