5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Siera kūka ar avenēm

Sastāvdaļas

Selgas cepumi - 150 g
sviests - 75 g
svaigais siers Filadelfija - 200 g
cukurs - 3 ēd.k.
saldais krējums - 100 ml
piens - 100 ml
avenes - 150 g
želeja ar aveņu garšu - 2 pac.

Pagatavošana

Sasmalcina cepumus. Pievieno izkausētu sviestu, cukuru un labi samaisa.

Cepamajā formā ar noņemamām malām klāj cepampapīru, klāj cepumu masu un veido nelielu maliņu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 20 minūtes.

Izcepto kūkas pamatu atdzesē.

150 ml karsta ūdens izšķīdina vienu paciņu želejas un atdzesē.

Filadelfijas sieram pievieno saldo krējumu, pienu, atdzesēto želeju un visu sablendē viendabīgā masā.

Pievieno avenes, samaisa un lej uz cepumu pamata. Liek uz stundu ledusskapi sastīvēt.

Pēc stundas 100 ml karsta ūdens izšķīdina otru želejas paciņu, padzesē, pārlej kūku un vienmērīgi izlīdzina. Liek vēl uz 2 stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (10.07.2018)
Skatījumu skaits: 1237 | Atslēgvārdi: Siera kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0