Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas |
Sastāvdaļas Pamatam Pildījumam Glazūrai Pagatavošana Pagatavo tortes pamatu. Sasmalcina cepumus, pievieno mīkstu sviestu, olu un labi samaisa. Cepamajā formā (20 cm) ar noņemamām malām klāj cepampapīru, klāj mīklu un veido maliņas. Liek uz 30 minūtēm ledusskapī sastīvēt. Pēc 30 minūtēm cepamo formu liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 10 minūtes. Tikmēr pagatavo pildījumu. Biezpienam pievieno cukuru, olas un sablendē. Tad pievieno krējumu un vēlreiz sablendē. Izcepto pamatu nedaudz atdzesē un lej pildījumu. Cepamo formu aptin ar foliju, lai neiekļūtu ūdens. Liek cepamo formu lielākā pannā vai citā cepšanai derīgā traukā, liek cepeškrāsnī, ielej karstu ūdeni un cep 180°C apmēram 45-50 minūtes. Izcepto torti atdzesē. Gatavo glazūru. Katliņā liek vārīto iebiezināto pienu, sviestu, saldo krējumu un izkausē karstā ūdens peldē, līdz veidojas viendabīga masa. Nedaudz padzesē, pārlej atdzesēto torti un ļauj sastīvēt.
Kad pirmā glazūras kārta sastīvējusi, pagatavo šokolādes glazūru. Katliņā ber sasmalcinātu šokolādi, pievieno sviestu, saldo krējumu un karsē karstā ūdens peldē, līdz veidojas viendabīga masa. Nedaudz padzesē un pārlej torti. Liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 720 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |