5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Siera kūka ar laima garšu

Sastāvdaļas

sviests -  120 g
cepumi "Dāmu pirkstiņi" - 200 g
2 laimi 
saldais krējums - 200 g
svaigais siers - 400 g
cukurs - 100 g

Pagatavošana

Sasmalcina ''Dāmu pirkstiņus''. Nosver 180 gramus cepumu drupaču un ber bļodā. Pārejās drupačas noliek malā.

Izkausē sviestu, pievieno cepumu drupačām un samaisa. 

Ietauko tortes veidni ar noņemamam malām (diametrs 26 cm). 

Sagatavotās drupačas vienmērīgi sadala pa veidnes pamatni, labi piespiež un liek vēsumā.

Vienam laimam norīvē miziņu un izspiež sulu. 

Saldo krējumu saputo, putošanas laikā pa daļām pieber cukuru. Pēc tam pakāpeniski piemaisa klāt svaigo sieru, laima sulu un pusi no sarīvētās laima miziņas.

Siera krēmu liek pa virsu drupaču pamatnei un izlīdzina. Kūku apmēram uz 6 stundām liek ledusskapī.

Izņem kūku no veidnes. Ārējo malu noklāj ar atlikušajām drupačām. Un rotā ar laima šķēlītēm.

Lai labi garšo!

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (02.03.2020)
Skatījumu skaits: 563 | Atslēgvārdi: Siera kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0