5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Siera kūka ar persikiem

Sastāvdaļas

Pamatam
cepumi - 200 g
sviests - 100 g
pūdercukurs - 40 g

Pildījumam
Mascarpone krēmsiers - 420 g
saldais krējums - 200 ml
2 olas
pūdercukurs - 100 g
milti - 40 g
sarīvēta citrona miziņa
vaniļas cukurs - 2 tējk.
persiki sīrupā
brūnais cukurs

Pagatavošana

Sasmalcina cepumus, pievieno mīkstu sviestu, pūdercukuru un samaisa viendabīgu masu.

Klāj cepamajā formā (26-28 cm), izlīdzina un nedaudz pieblietē.

Pagatavo pildījumu.

Mascarpone sieram pievieno saldo krējumu, olas, pūdercukuru un saputo gaisīgu masu. 

Iesijā miltus un labi samaisa.

Lej siera masu uz cepumu pamata un izlīdzina.

Kārto virsū persiku pusītes.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 40-45 minūtes. Desmit minūtes pirms cepšanas beigām kūku pārkaisa ar brūno cukuru, lai veidojas karamelizēta garoziņa. Var arī brūno cukuru pārkaisīt pēc cepšanas un apdedzināt ar kulinārijas degli vai 4-5 minūtes likt zem uzkarsēta grila.

Izcepto kūku atdzesē un liek uz pāris stundām ledusskapī.

Lai labi garšo!

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (27.10.2018)
Skatījumu skaits: 706 | Atslēgvārdi: Siera kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0