5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Siera kūka ar persikiem

Sastāvdaļas

1 paciņa selgas cepumu 
sviest - 100 g
želatīns - 15 g
svaigais siers Kārums - 600 g
skabs krējums - 250 g
cukurs - 5 ēd.k.
vaniļas cukurs - 1 tējk.
kanēļis - 1 tējk.
konservēti persiki

Pagatavošana

Sadrupina cepumus un pievieno sviestu, samaisa un veido formas pamatu. Cepumus kārtīgi piespiež ar glāzi pie formas apakšas. Kūkas formu var ņemt ko vēlas, gan apaļu, gan stikla trauku. Liek ledusskapī.

Uzbriedina želatīnu apmēram 200 ml aukstā ūdenī 5-10 min. Tad karsē karstā ūdens peldē, līdz želatīns izkusis.

Svaigo sieru sajauc ar krējumu, cukuru, kanēli, vaniļas cukuru. 

Persikus sagriež mazos gabaliņos un liek klāt masai. 

Nedaudz atdzesē želatīnu un ar visu ūdeni lej klāt masai. Kārtīgi samaisa.

Persikus var likt cik grib, divas persiku pusītes atstāj garnēšanai.

Iegūto siera masu lej pāri drupinātajiem cepumiem. Dekorē ar sagrieztām persiku šķēlītēm.

Lai labi garšo!

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (14.06.2020)
Skatījumu skaits: 462 | Atslēgvārdi: Siera kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0