Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Pagatavošana Pagatavo mīklu. Mīkstam sviestam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un puto apmēram 5 minūtes. Pievieno olu un puto vēl 4-5 minūtes. Samazina miksera ātrumu, iesijā miltus, pievieno sāli un samaisa. Beigās pievieno pienu un vēlreiz samaisa mīklu. Ietaukotā cepamajā formā (24 cm) ar noņemamām malām liek mīklu, izlīdzina un veido nelielu maliņu. Liek uz 20 minūtēm ledusskapī. Tikmēr pagatavo pildījumu. Maskarpone sieram pievieno cukuru un saputo. Tad pievieno olu, sarīvētu citrona miziņu, citrona sulu un vēlreiz saputo. Ar nazi sasmalcina šokolādi un iemaisa pildījumā. Nomazgā plūmes, izņem kauliņus un sagriež šķēlītēs. Izņem no ledusskapja cepamo formu, liek uz kūkas pamata pildījumu, izlīdzina un kārto virsū plūmju šķēlītes. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 50 minūtes. Izcepto kūku atdzesē. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 816 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |