Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas |
Sastāvdaļas Pamatam Pildījumam Mērcei Pagatavošana Sasmalcina cepumus blenderī, pievieno izkausētu sviestu un samaisa. Ber cepumu masu cepamajā formā, izlīdzina un pieblietē. Rikotas sieram pievieno cukuru, vaniļas cukuru, kukurūzas cieti, citrona sulu, sarīvētu citrona miziņu un saputo. Pievieno 4 olu dzeltenumus, krējumu un vēlreiz saputo. Saputo olu baltumus stingrās putās un uzmanīgi iecilā siera masā. Klāj pildījumu uz cepumu pamata un izlīdzina. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 50-55 minūtes. Izslēdz cepeškrāsni un atstāj kūku siltumā vēl 15-20 minūtes. Tad izņem kūku no cepeškrāsns un ļauj atdzist istabas temperatūrā. Kad kūka atdzisusi, liek uz četrām stundām ledusskapī dzesēties. Tikmēr pagatavo ķiršu mērci. Atlaidina saldētos ķiršus. Ber katliņā ķiršus, cukuru, pielej citronu sulu, vīnu un pavāra apmēram 5 minūtes. Kukurūzas cieti izšķīdina aukstā ūdenī un tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, lej ķiršu masā. Pavāra apmēram 3 minūtes, līdz mērce sabiezējusi un atdzesē istabas temperatūrā. Kad kūka pilnībā atdzisusi, pārlej ar atdzesēto ķiršu mērci. Griežam gabaliņos un cienājamies. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 765 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |