5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Siera kūka ar zemenēm

Sastāvdaļas

Sviests -200 g
Zemenes 400-500 g
Banāni - 2 gab.
Želatīns - 20 g
Svaigais siers Kārums - 300 g 
Jogurts (pēc izvēles)
Ricotta biezpiens - 400 g
Cepumi - 450 g
Cukurs - 5-7 ēd.k.
Šokolāde dekorēšanai

Pagatavošana

Sasmalcina cepumus.
Pievieno mīkstu sviestu. Kārtīgi samaisa.

Ņem tortes formu ar noņemamu malu un no cepumu masas veido tortes pamatni. (sanāk apmēram 1-1,5 cm biezs slānis). Liek ledusskapī vismaz uz stundu.

Sagriež zemenes (300-350 g) uz pusēm un liek uz tortes pamatnes.

Gatavo pildījumu.
Sajauc biezpienu, sieru un jogurtu.

Izkausē želatīnu ūdens peldē.
Piejauc klāt jogurta, siera, biezpiena masai, samaisa. Pievieno cukuru un atkal kārtīgi samaisa.

Iegūto masu lej formā, izlīdzina un liek ledusskapī uz 30 min.

Sagriež atlikušās zemenes un banānus.

Dekorē torti ar zemeņu un banānu ripiņām.
Pa virsu uzber sarīvētu šokolādi.

Gatavo kūku liek ledusskapī, vismaz uz 2 stundām.

Lai labi garšo!

 

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (23.06.2021)
Skatījumu skaits: 100 | Atslēgvārdi: Siera kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0