5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Siera torte ar avenēm un balto šokolādi

Sastāvdaļas

Pamatnei
sviests - 20 g
Digestive cepumi - 100 g (var izmantot arī citus)
sauja riekstu

Pildījumam
Filadelfijas siers - 300 g
biezpiens - 200g
baltā šokolāde - 130 g
olas - 2 gab.
pāris saujas aveņu
cukura - 2 ēd.k.

Virskārtai

Filadelfijas siers - 100 g
Mascarpone sirs - 200 g
baltā šokolāde - 130 g
sauja aveņu
cukurs - 2 ēd.k.

Pagatavošana

Sasmalcina cepumus, pievieno izkausētu sviestu, samaisa. Pievieno sasmalcinātus riekstus un samaisa. Ber cepamajā formā, mazliet pieblietē.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 150°C apmēram 7-10 minūtes.

Tikmēr pagatavo pildījumu.  Sajauc Filadelfijas sieru un biezpienu, pievieno cukuru un ar karoti visu samaisa. Pievieno olas un ar karoti vēlreiz izmaisa.

Ūdens peldē izkausē balto šokolādi un pievieno siera masai. Apviļā avenes miltos (lai nenogrimst) un pievieno siera masai. Visu samaisa un lej virsū izceptajai cepumu pamatnei.

Liek cepties 150°C aptuveni stundu.

Liek kūku dzesēties ledusskapī vismaz uz stundu.

Tikmēr pagatavo virskārtu.
Nelielā trauciņā ieklāj cepampapīru. Ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno aveņu gabaliņus, izmaisa un lej šajā trauciņā. Liek dzesēties ledusskapī uz vismaz 3-4 stundām.

Kad kūka un šokolādes masa dažas stundas atdzisusi ledusskapī, pagatavo krēmu virskārtai. Saputo sierus ar cukuru un pārsmērē torti.

Tortes virskārtu dekorē ar sagrieztiem baltās šokolādes un aveņu masas gabaliņiem. Pa virsu liek svaigas avenes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (28.11.2019)
Skatījumu skaits: 574 | Atslēgvārdi: Siera kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0