5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Siera torte ar balto šokolādi un zemeņu želeju

Sastāvdaļas

Pamatam
šokolādes cepumi - 150 g
sviests 75 g

Pildījumam
baltā šokolāde
Filadelfijas siers - 450 g
olas - 2 gab.
pūdercukurs - 100 g
vaniļas cukurs - 1 pac

Želejai
želatīns - 1 ēd.k.
ūdens - 3 ēd.k.
zemenes - 300 g
cukurs 50 g

Pagatavošana

Cepumus sasmalcina, pievieno izkausētu sviestu un sajauc kopa.

Ja izmanto cepamo formu bez noņemamām malāl, tad klāj cepamo papīru, ber cepumu masu, izlīdzina un piespiež ar karoti.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 10 minūtes.

Tikmēr pagatavo pildījumu.

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi.

Filadelfijas sieram pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru un samaisa ar putojamo slotiņu. 

Pievieno olas un atkal samaisa.

Beigās pievieno izkausēto šokolādi un rūpīgi samaisa.

Izcepto kūkas pamatni mazliet padzesē un liek pa virsu pildījumu.

Liek cepeškrāsnī un cep vēl 40-45 minūtes.

Izcepto kūku atdzesē un liek uz 4 stundām ledusskapī.

Kad kūka pilnībā atdzesēta, pagatavojam želeju.

Želatīnam uzlej ūdeni un ļauj uzbriest.

Atkausē zemenes, pievieno cukuru un sablendē.

 

Uzbriedušo želatīnu liek karstā ūdens peldē un pilnībā izšķīdina. Ļauj 3-4 minūtes padzesēties, pievieno sablendētajām zemenēm un rūpīgi samaisa.

Lej želeju uz kūkas, izlīdzina un liek ledusskapī vismaz uz divām stundām.

Gatavo kūku uzmanīgi izņem no formas, griežam gabaliņos un cienājamies.

Lai labi garšo!

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (09.06.2018)
Skatījumu skaits: 797 | Atslēgvārdi: Siera kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0