5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Siera torte ar iebiezināto pienu

Sastāvdaļas

Pamatam
cepumi - 150 g
sviests - 75 g

Pildījumam
biezpiens - 0,5 kg
3 olas 
cukurs - 100 g
kukurūzas ciete - 3 ēd.k.
iebiezinātais piens ar cukuru - 100 g
vārītais iebiezinātais piens - 200 g

Pagatavošana

Sasmalcina cepumus, pievieno sviestu un samaisa. Klāj cepamajā formā ar noņemamām malām (22 cm). Liek uz 20 minūtēm ledusskapī.

Pagatavo pildījumu. Biezpienu izberž caur sietiņu vai izmaļ gaļas mašīnā. Pievieno olas, cukuru un saputo. Tad pievieno iebiezināto pienu, vārīto iebiezināto pienu un samaisa. Beigās pievieno cieti un labi samaisa. 

Lej pildījumu cepamajā formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 45 minūtes.

Izceptajai tortei ļauj vēl uz 20 minūtes lēnām atdzist turpat izslēgtā cepeškrāsnī, nedaudz atverot durtiņas. Pēc tam torti izņem no cepeškrāsns, atdzesē pilnībā un pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.​

Lai labi garšo! 

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (23.04.2018)
Skatījumu skaits: 818 | Atslēgvārdi: Siera kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0