5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Siera torte ar iebiezināto pienu

Sastāvdaļas

biezpiens - 500 g

skābais krējums (20%) - 450 g
cepumi - 300 g
sviests - 100 g
iebiezinātais piens ar cukuru - 300 g
želatīns - 10 g
auksts ūdens - ½ glāze
dzērvenes

Pagatavošana

Sasmalcina cepumus, pievieno izkausētu sviestu un samaisa viendabīgu masu.

Formā ar noņemamām malām klāj cepampapīru, liek cepumu masu, izlīdzina un nedaudz pieblietē. Liek uz 30 minūtēm ledusskapī sastīvēt.

Želatīnam uzlej aukstu ūdeni un ļauj uzbriest. 

Krējumam pievieno iebiezināto pienu un saputo.

Tad pievieno biezpienu un labi samaisa.

Uzbriedināto želatīnu izkausē karstā ūdens peldē, nedaudz padzesē, pievieno biezpiena  masai un labi samaisa. Beigās pievieno dzērvenes, samaisa un lej uz cepumu pamata. Liek ledusskapī uz 3-4 stundām sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (30.05.2018)
Skatījumu skaits: 1027 | Atslēgvārdi: Siera kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0