Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas |
Sastāvdaļas Pamatam Karamelizētiem āboliem Pildījumam Virsai Dekorēšanai Mērcei Pagatavošana Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Pannā ber cukuru, pievieno sviestu, liek uz vidējas uguns un karsē, līdz sāk vārīties. Tad ber ābolus un karsē, līdz mīksti un paliek zeltaini brūni. Beigās pievieno saldo krējumu, prātīgi samaisa un atstāj dzesēties. Cepumus sasmalcina, pievieno izkausētu sviestu, sasmalcinātus riekstus un samaisa. Klāj tortes formā (18 cm) ar noņemamām malām un veido pamatu un maliņas. Liek ledusskapī uz 15 minūtēm. Pagatavo pildījumu. Biezpienam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sablendē. Citrona miziņu sarīvē uz smalkās rīves, izspiež citrona sulu, samaisa kopā, samaisa un pielej biezpiena masai. Pievieno krējumu, olu un samaisa, līdz veidojas viendabīga masa.
Uz cepumu pamatnes liek karamelizētos ābolus, lej virsū biezpiena pildījumu, izlīdzina. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175°C apmēram 30-35 minūtes. Tad krējumam pievieno cukuru, saputo, vienmērīgi klāj uz tortes un vēl cep 190°C apmēram 10 minūtes. Izcepto torti atdzesē un liek uz 6-8 stundām ledusskapī. Kad torte atdzesēta, no marcipāna pagatavo ābolīšus un dekorē torti. Torte labi garšo ar dzērveņu mērci. Dzērvenēm pievieno ūdeni, cukuru un vāra, līdz ogas pārsprāgušas. Tad mērci izkāš caur sietiņu vai vienkārši nostādina un atdzesē. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 638 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |