5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Siera torte ar persikiem

Sastāvdaļas    


Pamatnei
Selgas cepumi - 2 pac.
sviests - 150 g
 
Pildījumam
Filadelfijas siers - 800 g
olas - 3 gab.
skābais krējums - 250 g
cukurs - 85 g
vaniļas cukurs - 1 pac.
konservēti persiki sīrupā
 
Virsai
persiki
želatīns - 9 g
 
Pagatavošana
 
Cepumus sasmalcina pievieno izkausētu sviestu un rūpīgi samaisa.
 
Tortes formā ar noņemamām malām klāj cepampapīru. Klāj cepumu masu un pieblietē. Liek formu uz 15 minūtēm ledusskapī. Pēc tam liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C cep apmēram 10-15 minūtes, līdz pamatne zeltaini brūna. Izcepto pamatni atdzesē.
 
Tikmēr pagatavo pildījumu.
 
Sieru samaisa ar cukuru, vaniļas cukuru un krējumu. Olas nedaudz saputo, pievieno siera masai un samaisa. 
 
Persikiem notecina sīrupu, sagriež mazos gabaliņos (2-3 persika pusītes atstāj virsmai) un pārkaisa ar nelielu daudzumu miltu un apviļā, lai persiku gabaliņi būtu vienmērīgi pa visu pildījumu. Ja neapviļās, tie nogrimst pildījuma apakšā.
 
Pildījumam pielej 3 ēdamkarotes persiku sīrupa un iemaisa persiku gabaliņus. 
 
Lej pildījumu uz tortes pamatnes, izlīdzina un cep 160°C apmēram 50-55 minūtes.
 
Kad torte izcepusies, mazliet atver cepeškrāsns durtiņas un atstāj uz minūtēm 20 lēnām atdzist. Pēc tam kūku izņem un pilnībā atdzesē. 
 
Pagatavo virsmu.
 
Sablendē atliktos persikus, pievieno sīrupu, lai veidojas mazliet pašķidrs biezenis.
 
Želatīnam pievieno 100 ml auksta ūdens un uzbriedina. Uzbriedināto želatīnu izkausē karstā ūdens peldē, pielej persiku biezenim un samaisa. Pārlej torti un liek vēsumā sastīvēt uz visu nakti. 

Lai labi garšo! 

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (01.11.2018)
Skatījumu skaits: 1211 | Atslēgvārdi: Siera kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0