5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Siera torte no Selgas cepumiem un šokolādi

Sastāvdaļas

Pamatnei
sviests - 1 paciņa
Selgas cepumi - 1½ paciņa
musli ar šokolādi 
sula no viena laima
tumšā šokolāde

Krēmam
Philadelfijas siers - 1 iepakojums
saldais krējums - 500 ml
iebiezinātais piens ar cukuru - 1 buņdžiņa
želatīns - 15 g
sula no 3 laimiem


Pagatavošana

Pagatavo pamatni.

Sasmalcina cepumus. 

Pievieno musli ar šokolādi, izkausētu sviestu, laima sulu un samaisa.

Ber cepamajā formā ar noņemamām malām un pieblietē. Pa virsu uzrīvē šokolādi. 

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160ºC apmēram 10 minūtēm. 

Izcepto pamatni atdzesē.

Tikmēr pagatavo krēmu.

Uzbriedina želatīnu.

Saputo saldo krējumu. 

Philadelfijas sieram pievieno iebiezināto pienu un saputo. Tad pievieno laimu sulu un samaisa.

Uzbriedināto želatīnu izkausē karstā ūdens peldē, pievieno siera masai un samaisa.

Beigās pievieno putukrējumu un samaisa.

Krēmu klāj uz izceptās tortes pamatnes un izlīdzina.

Liek vismaz uz 4 stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (10.09.2018)
Skatījumu skaits: 922 | Atslēgvārdi: Siera kūkas | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0