5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Siera kūkas

Tropiskā siera kūka

Sastāvdaļas
 
Pamatam
Selgas cepumi ar banānu garšu - 1,5 paciņa
sviests - 100 g
 
Krēmam
svaigais siers - 600 g (3 pac. svaigā siera "Kārums")
konservēti persiki - 1 kārba
saldais krējums - 300 ml
želatīns - 3 tējk.
cukurs pēc garšas
 
Virsai
2 banāni
sula vai sīrups - 200 ml
želatīns - 2 tējk.
 
Pagatavošana
 
Izkausē sviestu. Cepumus sablendē vai smalki saberž. Cepumus kārtīgi sajauc ar sviestu. Ņem cepamo formu ar noņemamām malām (diametrs 26 cm). 
 
Cepumu masu klāj veidnē un pieblietē ar glāzi. 
 
Liek ledusskapī uz 20 minūtēm sastīvēt.
 
Persikus sagriež nelielos gabaliņos.
 
Uzbriedina želatīnu.
 
Saldajam krējumam pievieno cukuru un to saputo stingrās putās. Tad pievieno svaigo sieru un masu kārtīgi saputo. 
 
Krēmsiera masai pievieno sagrieztos persikus, samaisa.
 
Želatīnu izšķīdina karstā ūdens peldē, pievieno siera masai un samaisa.
 
Gatavo masu klāj uz cepumu pamatnes un izlīdzina.
 
Liek uz 20 minūtēm ledusskapī sastīvēt.
 
Uzbriedina 2 tējkarotes želatīna.
 
Nomizo banānus un sagriež plānās šķēlītēs.
 
Želatīnu izkausē karstā ūdens peldē un pievieno sulai.
 
Banānus kārto uz kūkas virsas un pārlej želeju. 
 
Kūku liek vismaz uz 5 stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Siera kūkas | Pievienoja: egro (13.02.2021)
Skatījumu skaits: 387 | Atslēgvārdi: Siera kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0