Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Šokolādes kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Pagatavošana Virtuves kombainā ber miltus, pievieno aukstu sviestu, cukuru, samaltas mandeles un saberž drumstalās. Tad pievieno olu un samīca mīklu. Mīklu izrullē, klāj cepamajā formā, sadursta ar dakšiņu un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 20-25 minūtes. Svarīgi pamatni izcept vispirms, lai pildījums, pēc tam, to ''nesamērcētu''! Kamēr cepas pīrāga pamatne, pagatavo pildījumu. Šokolādi salauž gabaliņos un izkausē karstā ūdens peldē. Tad pievieno saldo krējumu, vaniļas cukuru un samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Beigās pievieno olu dzeltenumus un samaisa. Uz izceptās pamatnes kārto avenes un lej šokolādes pildījumu. Liek cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 35-40 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 834 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |